Istorie și tradiție


Descoperiți povestea Conacului Plaiul Cailor, o bijuterie înălțată de către nobilii unei vremi îndepărtate. Renovată cu grijă în 2019, această casă își îmbrățișează cu mândrie tradițiile românești autentice. Cu rădăcini ce se întind încă din 1920, când servea drept resedință de vacanță pentru familii de boieri, numele său reflectă o atmosfera bogată în istorie. Vă invităm să vă bucurați de autenticitatea și farmecul acestui conac, unde istoria și tradiția se împletesc armonios într-un peisaj pitoresc. Fiecare detaliu vă va purta în trecut, aducând o notă de nostalgie și autenticitate în fiecare colț al acestui loc special.

Valorile noastre


INTEGRITATE

DEVOTAMENT

PASIUNE

CALITATE

Provița de Sus


În vârful dealurilor Carpaților, într-un colț îndepărtat al României, se află satul Provița de Sus. Această așezare pitorească era învăluită într-o aură de mister și legendă încă din vremurile străvechi. Povestea începe acum multe secole, când triburile dacice străjuiau aceste pământuri sacre. Se spune că satul era protejat de zeii munților și călătorii care ajungeau aici erau întâmpinați cu ospitalitate și căldură.

Cu trecerea timpului, Provița de Sus a devenit un punct de întâlnire pentru negustori din toate colțurile lumii, atrase de legenda unui izvor cu apă vindecătoare, ascuns în adâncul pădurii din apropiere. Locuitorii satului păstrau cu sfințenie secretul acestui izvor, considerat a fi darul zeilor. Dar satul nu a fost lipsit de încercări și tragedii. În timpul războaielor și tulburărilor politice, Provița de Sus a fost adesea teatrul unor lupte crâncene. Cu toate acestea, comunitatea a reușit mereu să-și păstreze spiritul și tradițiile vii. Astăzi, Provița de Sus continuă să atragă vizitatori din toate colțurile lumii, care vin în căutarea poveștilor și a frumuseții naturii sălbatice.

Aer curat


Bucurați-vă de aerul pur și revigorant din Provița de Sus, un adevărat dar al naturii! Aici, în mijlocul Carpaților românești, aerul este considerat printre cel mai curat din lume, oferind beneficii de neegalat pentru sănătatea și vitalitatea dumneavoastră.

Printre locuitorii acestui colț de rai se numără și Dumitru Comănescu, în vârstă de 112 ani, recunoscut oficial de către Guinness World Records ca al treilea cel mai bătrân bărbat din lume. El este dovada vie că traiul în Provița de Sus, cu aerul său revigorant, contribuie la longevitate și bunăstare.

Așadar, vă invităm să vă alăturați comunității noastre în explorarea beneficiilor extraordinare ale aerului din Provița de Sus!

Locul perfect pentru a fugi de agitația orașului, unde poți petrece clipe minunate alături de cei dragi.

14 persoane · 5 dormitoare · 10 paturi · 4 băi · Grătar · Foișor

Casa principală:
4 dormitoare · 11 locuri de dormit · 3 băi · Bucătărie · Cameră de zi

Casa mică:
2 dormitoare · 3 locuri de dormit · 1 baie

  • Check-in: de la 15:00 la 21:00
  • Check-out: de la 10:00 la 12:00
  • Accesul copiilor este permis numai însoțiți de adulți, fie părinți (reprezentanți legali) fie cu alți adulți care au acordul părinților / reprezentanților legali
  • Nu sunt disponibile pătuțuri sau paturi suplimentare
  • Fumatul este interzis
  • Nu sunt permise petreceri / evenimente
  • Se acceptă animalele de companie
  • Serviciul de curățenie se efectuează înainte de check-in și după check-out.
  • Nu este permis accesul oaspeților suplimentari în afara numărului indicat în rezervarea inițială